На холостому нерівномірно працює двигун

АндрійАГА

New member
Повідомлення
9
Адреса
Львів
Авто
Форд Фьюжен 1,6 АТ бензин 2008 року
Вітаю! Потрібна допомога, порада!
Вже більше ніж півроку неможу вирішити проблему!(( Замахався вже... обьїздив куча сервісів і електриків(((
Є 1,6 АТ 2008 року фьюжен бензин + ГБО.
Гбо відключали, їздив на бензині - ще гірше на холодну і горячу... при включенні гбо - на гарячому стає краща робота. Тобто - то не гбо причина.
На холодну погано працює двигун, ( якщо дати задню в цей час - заглохне - тобто не вистачає тяги) оберти дьоргає не сильно, але вище 900 не піднімаються. Коли двигун прогрівається стає краще але не ідеально, все одно залиш нерівномірність роботи.
Поміняв свічки, провода, катушку, пускали дим - ніде не пропускає, перевіряли тиск в циліндрах - все добре.
Діагностика показує помилку - 4 циліндр і датчик распредвала. Електрик каже що по його частині все ок, треба до моториста - розбирати і дивитись на ремінь грм ( чи не зїхав) і дивитись на кулачьок 4 циліндра і штовхач клапана...
Чи стикався хтось з подібною проблемою? Чи дійсно треба моториста сюди?
Розмовляв з одним толковим майстром , каже що якщо б ремінь зїхав - то проблеми були б у всіх 4ьох цил а не одному... А той дачик распредвала - то потужність би впала при навантаженні ... а цього немає, - авто при навантаженнях працює добре....
ну десь так
дайте якусь пораду...

Авто на газу і ГРМ без гідрокомпенсаторів, раджу таки зняти клапанну кришку і перевірити зазори клапанів.

Якщо проблема в датчику фаз, то може бути таке що він на холодну спотворює сигнал, в результаті блок керування постійно переключає роботу між фазованим та попарно паралельним вприско, в результаті нерівномірна робота, точніше можна сказати підключився осцилограф до датчика.

Забув написати, для перевірки датчика фаз можна зняти з нього роз"єм, двигун перейде на попарно паралельний вприск, якщо робота двигуна вирівняється, то проблема в ньому.

Забув написати, для перевірки датчика фаз можна зняти з нього роз"єм, двигун перейде на попарно паралельний вприск, якщо робота двигуна вирівняється, то проблема в ньому.
щиро дякую!!!

Вітаю! Зробив все що ви порадили... Робота двигуна не змінилась при відкл датчика фаз. Майстри переглянули зазори клапанів і весь распредвал з кулачками і ремінь ГРМ його положення.... все дуже добре виявилось. Поміняли мені майстри свічки на якісніші. ТИждень все працювало ніби добре. І зьявився чек поломки двигуна - я на сервіс - 4й циліндр погана робота! Зняли чек - через 3 дні знов чек ! Так розумію знов 4й циліндр - поки горить і їзжу з ним! )))
Навіть незнаю - чи можна так їздити? Тяга норм авто, але.....
ЩО З ТИМ ВСІМ РОБИТИ? навіть не знаю
приходять думки Мозги поміняти, купити на разборці і за пару днів поміняти і подивитись як це все буде... але це не все так просто - то і емобілайзер треба перешивати і ще напевно щось міняти (
Як порадите? Які ще думки у вас можуть бути?
Щиро буду вдячен

А яка конкретно помилка, пропуски запалювання? Може бути проблема в котушці запалювання, якщо стоїть одна на 4 циліндри, то поміняти місцями ВВ провода першого і четверного, якщо помилка перейде на перший циліндр, то проблема в котушці. Чи поміняти місцями котушку 4-го циліндра з іншим циліндром якщо стоять 4 котушки по котушці на циліндр. Ще можна глянути модуль в темноті чи не пробиває на корпус.

Колись дивився відео на Ютюбі і там саме на цих Фордовських двигунах свердлили дірочку в дросельній заслінці бо не могли побороти холостий хід. Не впевнений, що ця інформація буде корисною))) Але чомусь згадалось))) Там хіба що Фокус був здається

Колись дивився відео на Ютюбі і там саме на цих Фордовських двигунах свердлили дірочку в дросельній заслінці бо не могли побороти холостий хід. Не впевнений, що ця інформація буде корисною))) Але чомусь згадалось))) Там хіба що Фокус був здається
Це те саме що і по нині на авто виробництва АвтоЗАЗ на датчику положення дросельної заслонки розпилюють вуха кріплення бортів щоби змістити датчик в мінус щоби зловити нуль дроселя. Скільки разів на форумі пишу що є програмна калібровка ДПДЗ щоби вказати блоку керування де нуль дроселя, а де 100% відкриття дроселя, але все рівно на форумах люди рекомендують пиляти вуха ДПДЗ.

В даному випадку отвір в заслонці не допоможе, бо хоч автор теми і не вказав коди помилок, але все вказує на пропуски запалювання в 4-му циліндрі.

останніми днями було наступне - загорівся чек , я не реагував, продовжив їздити, через день чек зник. Пройшло ще днів 5 експлуатаціі - знов чек і ривки на холодну - я знов ігнорю, Через день зникає чек і вже пару днів більш менш норм працює двигун.
Чудеса да і только.
Буду чекати на помилку і поїду на перекидання ВВ проводів... хоча вже рік потому то робили мені

всім дякую, виявилась проблема - три з 4ьох форсунки забиті були , проистили їх і все стало ок.
А все почалось з сервіса який сказав що форсунки добре працюють, бо вони їх місцями поміняли і нічого не змінилось(((
Треба їхати до них і розбиратись

А все почалось з сервіса який сказав що форсунки добре працюють, бо вони їх місцями поміняли і нічого не змінилось(((
Ну так як 3 з 4 всраті, то справді нічого не змінилось))) Тут вони були абсолютно праві))) Якщо такий брудний газ, може трохи частіше міняти фільтри?

Ну так як 3 з 4 всраті, то справді нічого не змінилось))) Тут вони були абсолютно праві))) Якщо такий брудний газ, може трохи частіше міняти фільтри?
мова йшла про бензинові форсунки, з газовими все добре

та ніби все по регламенту міняв росхідники. Напевно неякісний був паливний фільтр - треба поміняти буде.

Зверху