Проблема СДС, АБС

Володимир

New member
Повідомлення
1
Адреса
Одеса
Авто
Ford fusion usa 2014 SE
Допоможіть у вирішенні проблеми. Форд фьюжн 2014 2.5 америка. При повному вивороті керма в ліво, при розвороті, майже завжди вибиває помилку СДС. Датчики АБС цілі. Трохи проіхавши, помилки з панелі пропадають. А також якщо не закрити авто, постоїть 30 - 60 хв, АКБ сідає, майже новий.Можливо підсилювач керма сядить АКБ. У морози при - 15 заводиться. Просканував помилки типу короткого замикання на +, або розрив електричного ланцюга, за допомогою Forscan. Знайшло помилки . Буду радий будь-якій інформації! Дякую

Останнє редагування:
Проводку до датчиків треба дивитись, можливо десь ізоляція протерлась і коротить на кузов, можливо зимою коли було сильне намерзання льоду щось пошкодилось.

Допоможіть у вирішенні проблеми. Форд фьюжн 2014 2.5 америка. При повному вивороті керма в ліво, при розвороті, майже завжди вибиває помилку СДС. Датчики АБС цілі. Трохи проіхавши, помилки з панелі пропадають. А також якщо не закрити авто, постоїть 30 - 60 хв, АКБ сідає, майже новий.Можливо підсилювач керма сядить АКБ. У морози при - 15 заводиться. Просканував помилки типу короткого замикання на +, або розрив електричного ланцюга, за допомогою Forscan. Знайшло помилки . Буду радий будь-якій інформації! Дякую
І от як ми можемо навіть спробувати допомогти якщо не бачимо ні як воно виглядає, ні самі помилки?))) Курси Ванг ніхто ж не закінчував)))

Також цікава ця тема. Чи є продовження / рішення? Щодо як виглядає - нічого цікавого. При повному вивороті руля вліво, на приборці з'являється сповіщення "потрібен сервіс СДС" або: деякі функції як то допомога на схилах не активна, руль стає важким, можливі проблеми з камерою при руху заднім ходом. Жмем на клавішу Ок. Через кілька сот метрів по прямій все стає на місця. На рівні чайника та ELM за 100 грн. - помилок нема. Діагностіку заряжають +- за 1 Кгр. Скоріш за все питання в рейці. АЛЕ... куди ж звернутись і хто цим займається. Можливо дійсно банальна проблема в контакті проводки / датчиках.

Програма forscan через ту ELM-ку за 100 грн через CAN шину працює чи ні? Якщо ні, то думаю всіх помилок не побачиш.

Також цікава ця тема. Чи є продовження / рішення? Щодо як виглядає - нічого цікавого. При повному вивороті руля вліво, на приборці з'являється сповіщення "потрібен сервіс СДС" або: деякі функції як то допомога на схилах не активна, руль стає важким, можливі проблеми з камерою при руху заднім ходом. Жмем на клавішу Ок. Через кілька сот метрів по прямій все стає на місця. На рівні чайника та ELM за 100 грн. - помилок нема. Діагностіку заряжають +- за 1 Кгр. Скоріш за все питання в рейці. АЛЕ... куди ж звернутись і хто цим займається. Можливо дійсно банальна проблема в контакті проводки / датчиках.
Треба девайс саме для Форд/Мазда... бо половину шин універсальний тестер просто не побачить. На Алі є такі тестери за 12-15 доларів.
Без нормальної діагностики це все пальцем в небо... Може те, а може оте...

Я купляв такий на алі, то в нього обмеження по швидкості 38400, не всі функції форскану працюють, краще зразу купити дорогий.

Я купляв такий на алі, то в нього обмеження по швидкості 38400, не всі функції форскану працюють, краще зразу купити дорогий.
Щоб шити блоки - безумовно. А для того щоб просто прочитало реально всі помилки треба просто девайс котрий розрахований саме на Фордовські шини, бо вони справді відрізняються від загальноприйнятого стандарту. А тут треба саме просто прочитать всі помилки.

Помилки можливо і прочитає, і то не факт що зі всіх модулів, а от зробити діагностику сумніваюсь, я щось в себе не побачив швидкостей з кожного датчика АБС, також і не побачив можливості керувати клапанами та насосом в АБС, а ці функції потрібні коли потрібно прокачати систему чи в інших випадках.

Купляв на алі такий https://www.aliexpress.com/item/100...|x_object_id:1005005271046515|_p_origin_prod:

В неті рекомендували брати з мікросхемою FTDI бо надійніший зв'якзок і більша швидкість, в результаті виявилось що модуль має одну фіксовану швидкість 38400 і мало чого доступно навіть для діагностики.

Sfd18f4b2994041ee84603c44971bbf5fL.jpg

Краще версію в прозорому корпусі і без тумблера. Він дещо зручніше і дорожче на долар-два
В прозорому корпусі ELS27, і то не всі вони однакові в середині хоча на корпусі написано ELS27. Є з чипом PIC18F25K80 як в моєму ELM327 а є з чипом PIC24HJ128GP. В описі такого адаптера чипом PIC24HJ128GP на розетці пишуть що в нього швидкість в десять разів має бути вищою.

Вирішив ризикнути, то замовив собі на алі адаптер "ELS27 V2.3.8 FORScan OBD2 Scanner With PIC24HJ128GP+FTDI", подивлюсь що з того вийде.

Зверху